Hampstead House

Info + --

Hampstead House

Set within the heart of Hampstead Village, North London this project includes the complete refurbishment and extension of a historic mid-terraced family home.

The works include a vaulted infill side extension and glazed rear extension, both of which pivot open – connecting the house with the back garden.

A new feature staircase winds up and through the property, creating more efficient circulation through the house. A large skylight above washes light down through the eye of the stair, bringing natural light to the otherwise dark centre of the property.

A new mansard ‘studio room’ is proposed on the roof of the property, set back from the side and front elevations to minimise its impact on the surroundings; whilst allowing commanding views south to the London skyline.

Location: Hampstead, London
Status: Planning Submitted, Winter 2019